BieGlee

Samenzang

Tijdens onze groepszanglessen komt samenzang natuurlijk op de allereerste plaats! We leren niet alleen samen zingen, maar we leren ook luisteren naar elkaar en onze stem afstemmen op de rest van groep. Daarnaast leren we ook “in harmonie” te zingen. Dat wil zeggen dat verschillende mensen verschillende melodieën aangeleerd krijgen die mooi samenklinken. Denk maar aan de film “Pitch Perfect” als voorbeeld!

Zangtechniek 

Bij de start van elke groepszangles besteden we de nodige aandacht aan een goeie opwarming. Die bestaat uit een korte reeks oefeningen die focust op de verschillende aspecten van onze stem. Vergelijk het met een spieropwarming net voordat je gaat sporten. Daarnaast is het de bedoeling dat we als groep een gezonde zangtechniek leren toepassen. Doorheen de lessenreeks leggen we de focus op de verschillende punten van een goeie zangtechniek zodat iedereen zijn stem optimaal leert gebruiken en niemand naar huis gaat met keelpijn!

Samenzang

Persoonlijke inbreng

Alle muziekgenres komen aan bod tijdens de groepszanglessen: van musical tot rock tot oldies,… Noem maar op! Daarnaast heb jij ook iets te zeggen! Heb je een leuk idee dat je al heel lang eens in groep wilde uitwerken? Ken je een nummer dat je meerstemmig wil leren zingen? Breng het mee naar de groepszanglessen en we maken er een BieGlee-song van!


     Interactie

     Interactie & Performance

     Eens ons nummer gekend is, gooien we de papieren opzij en leren we ons als groep focussen op de interactie met elkaar. Als we op een podium staan, is het heel belangrijk dat het publiek kan zien dat we een groep zijn en geen individuen die niets met elkaar te maken hebben. We leren bijvoorbeeld oogcontact maken met elkaar en we bewegen op een gemeenschappelijke choreografie. Hoe groter het groepsgevoel, hoe leuker het wordt om samen te zingen!  

     Improvisatie

     Improviseren is één van de beste oefeningen om te leren durven loslaten. In groep is dat vaak moeilijk omdat we geneigd zijn om ons meer in te houden bij anderen. Maar eens we die angst loslaten, wordt het heel interessant om in groep te improviseren! De ene bouwt verder op een creatief idee van de ander en op die manier leren we uit onze eigen comfortzone te stappen!