Duo-zanglessen

Persoonlijke aanpak

Net zoals bij onze privé-zanglessen, staat persoonlijke aanpak tijdens de duo-lessen centraal. Geen enkele stem is 100% gelijk aan een andere en om die reden zullen er tijdens de duo-lessen ook korte momentjes van persoonlijke coaching zijn. Ook op lichamelijk of mentaal vlak kunnen we mindere dagen hebben, wat een onvermijdelijke invloed heeft op onze stem. Het is belangrijk dat we daar voldoende aandacht aan geven, zodat beide duet-partners hetzelfde uit de zangles kunnen halen! 

Persoonlijke aanpak

Zangtechniek

Ook als we met twee samen zingen, is onze zangtechniek van essentieel belang. Wanneer we een duet zingen, zit de kans erin dat we onszelf verliezen in onze performance met onze duet-partner. Op die momenten is het bijvoorbeeld mogelijk dat we door ons enthousiasme te veel gaan drukken op onze stem. Tijdens de duo-lessen ligt er om die reden een grote focus op het vinden van een mooi evenwicht tussen het toepassen van een gezond stemgebruik én de interactie met onze duet-partner.

Interactie

Interactie & Performance

De interactie en de connectie tussen twee duet-partners kan maken of we ons publiek al dan niet meehebben in ons verhaal. Het is belangrijk dat jullie beiden weten welke boodschap jullie willen overbrengen en op welke manier jullie dat gaan doen. We leren bijvoorbeeld oogcontact maken met elkaar en ons publiek, we leren hoe we met twee kunnen bewegen, we maken samen een choreografie enzovoort. Het belangrijkste hierbij is elkaar leren aanvoelen en altijd rekening moeten houden met de andere. 

     Samenzang

     Als we alleen zingen, is er een heleboel waar we op moeten letten, dus als we met twee zingen, is dat uiteraard niet anders! Eerst en vooral is het heel belangrijk om te beslissen wie wat zingt en welke stukken jullie samen zingen. De stukken waar jullie samen zingen, kunnen we unisono (allebei dezelfde melodie) of meerstemmig zingen (twee verschillende melodieën die mooi klinken samen = in harmonie). Wanneer jullie samen zingen, moet het ritme ook exact hetzelfde zijn.  Anders klinkt het slordig en ongelijk. Door middel van passende oefeningen krijgen we deze dingen stap voor stap onder de knie. En voor we’t weten, zingen jullie de mooiste duetten samen! 

     Improvisatie

     Improviseren is één van de beste oefeningen om te leren durven loslaten. Om met twee te improviseren, moeten de twee duet-partners heel goed op elkaar afgestemd zijn en moeten er goede afspraken gemaakt worden. Tijdens de duo-lessen experimenteren we met aparte, maar ook gelijktijdige improvisatie, waarbij er een soort van “vraag en antwoord”-spel ontstaat. Tijdens een live-optreden zijn dat de leukste en boeiendste momenten voor het publiek!

     Muzikale improvisatie

     Repertoire

     Bij het opbouwen van een “duo-repertoire” is het heel belangrijk dat alle nummers door de beide duo-partners goedgekeurd zijn. Het zijn de nummers die jullie beiden graag zingen én goed onder de knie hebben. Op die manier kunnen jullie uitpakken met een aantal prachtige duetten op het volgende familiefeestje!