Songwriting

Een songwritingsessie kan verschillende vormen aannemen naargelang het materiaal dat jij zelf meebrengt. Soms heb je een mooie tekst, maar kan je geen passende  muziek vinden en soms componeer je een hele song, maar zijn de juiste woorden zoek… Of soms heb je helemaal niets bij en beginnen we samen van nul.

What's in a song

Wanneer je helemaal geen ervaring hebt met songwriting, gaan we eerst en vooral achterhalen wat voor soort muziek jou aanspreekt. Op die manier vormen we makkelijker een beeld van de song die we zelf willen maken. Welke sfeer willen we brengen? Gaan we voor een traag of een up-tempo nummer? Vertellen we een eigen verhaal of verzinnen we iets? Enzovoort. Daarnaast vormt jouw favoriete muziek ook een grote inspiratiebron om aan de slag te gaan met tekst en melodie. Van daaruit leren we stap voor stap hoe een goeie song is opgebouwd en kan jij jezelf binnenkort een songwriter noemen!

What's in a song

What’s in a melody

Heb je een prachtige tekst liggen waar je al lang iets mee wil doen, maar geen muzikale ervaring om er in je eentje een song van te maken? Dan steken we onze koppen bij elkaar om daar verandering in te brengen! Samen gaan we op zoek naar de juiste sfeer voor jouw nummer. We vormen eerst een zo goed mogelijk beeld van de richting die we willen uitgaan, met behulp van bestaande muziek. Daarna is het een kwestie van trial & error, waarbij ik je wat begeleidingen speel op piano en jouw buikgevoel ons zal leiden tot de juiste compositie! 

What's in a word

What's in a word

Ben je niet zo sterk met woorden, maar heb je wél enkele sterke melodieën of composities uitgedacht? Dan sta ik je met raad en daad bij om het juiste verhaal te combineren met de juiste compositie. Eerst en vooral kiezen we uiteraard de taal die ons het meeste ligt om in te schrijven. Het is altijd beter om onze songtekst meteen in de juiste taal te schrijven, zodat we achteraf geen tijd hoeven te verspillen aan vertalen. We kunnen een verhaal verzinnen of we kunnen een eigen ervaring in een tekst gieten. Eens we bepaald hebben welke boodschap we willen overbrengen, toveren we jouw compositie om tot een echte song!