Begeleidingspraktijk piano

Basis letterakkoorden

Als we onszelf op een relatief makkelijke manier willen leren begeleiden, werken we het beste met letterakkoorden. Elke letter (van A tot G) staat voor een ander akkoord. Eens we de basis kennen van hoe akkoorden worden opgebouwd, merken we dat heel veel hedendaagse popnummers met die akkoorden gespeeld kunnen worden. 

Begeleidingsmotieven

Als we de 7 basisakkoorden kennen en in alle liggingen kunnen spelen, is het tijd voor wat meer variatie in onze begeleiding. We kunnen variëren in tempo en ritme, maar ook in de manier waarop we onze akkoorden spelen. Hoe vrijer we ons voelen in onze manier van begeleiden, hoe interessanter onze begeleiding wordt!

Kennis bijschaven

Voor de lessen begeleidingspraktijk hebben we geen muzikale voorkennis nodig. Je hoeft met andere woorden geen muziekschool gedaan te hebben om te kunnen starten met de lessen. Tijdens de lessen focussen we af en toe op muzikale theorie om beter te leren begrijpen wat we spelen. Op die manier leren we niet enkel onszelf begeleiden, maar schaven we onze muzikale kennis ook bij!

Songwriting & covers

Een gouden regel die bij muziek natuurlijk niet anders is: hoe meer we oefenen, hoe vlotter het gaat! Wanneer we de verschillende akkoorden kennen én vlot aaneen kunnen schakelen, wordt het pas echt leuk! Dan kunnen we de meest originele covers maken maken van onze favoriete songs en misschien schrijven we wel ons eerste eigen nummer!