BIO

Debbie Jacob is een gepassioneerde singer-songwriter en zangcoach. Als klein kindje wist ze al dat ze piano wilde leren spelen dus op haar 9 jaar ging ze naar de muziekacademie in Aalst en koos ze ook voor dat instrument. Tijdens de eerste jaren muziekschool lag de focus logischerwijs op het aanleren van klassieke pianostukken, maar vanaf de middelbare graad kreeg ze de kans om het vak “begeleidingspraktijk” erbij te nemen. Daar leerde ze alles over de opbouw en aaneenschakeling van akkoorden. Met andere woorden: het zaadje om een singer-songwriter te worden, was geplant! Haar eerste nummers werden geschreven en ze kreeg zelfs de kans om ermee op te treden tijdens de klasconcerten van de muziekschool. 

Odoo + afbeelding en tekst

Op haar 17 startte Debbie als zangleerling bij Mind The Voice, een professionele zangschool die vooral focust op privé-zangcoaching. Daar leerde ze hoe je een goeie zangtechniek toepast en met meer zelfvertrouwen op een podium kan staan. Twee keer per jaar nam Debbie ook deel aan de optredens die Mind The Voice organiseerde, met in 2012 haar grote debuut van haar eerste eigen Nederlandstalige song: “Bestseller”. Na het optreden stapte ze met veel trots het podium terug af en wist ze dat ze haar roeping had gevonden.

In 2013 nam Debbie deel aan “De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen”, eveneens met het nummer “Bestseller”. Een unieke ervaring waar ze wekelijks de uitdaging kreeg om een nieuw nummer te schrijven. Ze kreeg tijdens het programma de kans om samen te werken met grote namen zoals Sarah Bettens (Sam Bettens), Frank Vander Linden, Kris Wauters en Stijn Meuris. Voor gastjurylid Will Tura was het van de eerste ronde een uitgemaakte zaak: “Dat meisje is voor mij de beste singer-songwriter van Vlaanderen” (link: https://www.standaard.be/cnt/dmf20131122_015), een compliment dat Debbie nooit zal vergeten. Uiteindelijk eindigde ze na dit prachtige avontuur als 3e finaliste. 

Nadat Debbie haar opleiding journalistiek in Gent afrondde, kreeg ze bij Mind The Voice het aanbod om zelf zangcoach te worden. Een aanbod dat ze met veel plezier aannam. Ze volgde een intensieve opleiding waarin ze de kneepjes van het vak leerde. Ze ontdekte als zangcoach dat ze een grote passie heeft om mensen te helpen. Zangles geven is zo veel meer dan het bijbrengen van de juiste zangtechniek. Het is iemand leren kennen op een persoonlijke manier om je coaching vervolgens daarop af te stemmen. Dat maakt de job ongelooflijk interessant. Ieder uur heb je iemand anders voor je en ziet de manier van werken er bijgevolg ook heel anders uit. 

Na een 5-jarige loopbaan bij Mind The Voice, besliste Debbie dat het tijd was om haar vleugels uit te slaan en haar eigen zangpraktijk op te starten. Naast privé-zangcoaching trekt ze het aanbod van haar lessen verder open en geeft ze ook duo-lessen, groepslessen, songwriting en begeleidingspraktijk. Ze blijft zichzelf ook bijscholen omdat ze van mening is dat andere visies je alleen maar rijker kunnen maken. Onlangs rondde ze een cursus “Mindfulness” af bij één van de grondleggers van de mindfulness in België: Edel Maex. De combinatie van mindfulness (leren in het nu te leven) en muziek vindt ze heel interessant en wil ze ook overbrengen in haar coaching. 

Odoo • Tekst en afbeelding

Debbie wil haar passie voor muziek vooral kunnen delen met anderen. Dat blijft de essentie. “Ik adem het in, muziek, en het vult mij met alles wat ik nodig heb op dat moment. Als ik mijn leerlingen nog maar een beetje dàt gevoel kan geven, ben ik goed bezig.”