Oktober bracht Bieziebie…

10 november 2021 in
Oktober bracht Bieziebie…
Debbie Jacob


De grote verhuis!


We kunnen met zekerheid zeggen dat oktober écht wel in het teken stond van de grote verhuis van Aalst naar Gijzegem! Op donderdag 28 oktober werd het huis in de Binnenstraat, waar ik gedurende twee jaar zangles gaf, officieel overgedragen aan de volgende eigenaars. Maar het was natuurlijk niet enkel “het huis waar ik zangles gaf”. Het was mijn ouderlijk huis. Het was de plek waar mijn broer en ik opgroeiden, waar mijn ouders meer dan 20 jaar gewoond hebben, waar we heel veel herinneringen hebben gemaakt als gezin. Een huis vol belevenissen en emoties, een huis van vele gezellige feestjes en soms ook minder gezellige feestjes. Kortom: een huis dat heel veel zou vertellen “als de muren konden praten”, om het met Will Tura’s woorden te zeggen.

Dus ja, het afscheid viel best zwaar. We zijn er woensdagavond nog eens langsgegaan met z’n allen: leuk muziekje opgezet, nog eens gezongen en gedanst, elkaar eens goed vastgepakt, geklonken op alle verhalen en tenslotte ook op nieuwe verhalen. Het soort afscheid dat ons typeert als gezin. Ik geloof niet dat je je moet binden aan een huis, maar aan mensen. Dat heeft me die dagen wel doen beseffen dat het afscheid niet te triest moest gemaakt worden. De mensen neem je mee, de verhalen kan je overal creëren. En met ons als gezin weet ik met zekerheid dat er nog heel veel mooie verhalen volgen. 


Een nieuw zanglokaal!


De verhuis heeft natuurlijk ook met zich meegebracht dat ik in een nieuw zanglokaal lesgeef. Dit zanglokaal is nog niet het definitieve, maar het brengt ons wél al een stapje dichter bij het einddoel. Zo hebben we een grote voortuin waar de leerlingen zich kunnen parkeren! Gedaan dus met de zoektocht naar parkeerplaats! Daarnaast is het ook gewoon leuk om te weten dat de zanglessen nu doorgaan op de locatie van Bieziebie 2.0, dat hopelijk binnen dit en een jaar up & running zal zijn! 


Verdere verbouwingen!


Ook deze maand hebben we weer grote stappen vooruit gezet in de verbouwingen van Bieziebie 2.0! Twee weken geleden zijn ze de ramen komen plaatsen en dat geeft een heel groot verschil op vlak van afwerking. Het ziet er allemaal weer iets echter uit! En zo blijven we stapjes zetten naar ons einddoel: de grote opening in 2022! Dat wordt een groot feest, dat kan ik je alvast vertellen!

Oktober bracht Bieziebie…
Debbie Jacob 10 november 2021
Deel deze post
Labels
Onze blogs
Archiveren